HL-18.08 Diverse

Opties: Diverse

Map voor back-ups: Geef hier aan waar back-up bestanden geplaatst moeten worden. Raadzaam is om hier een cloud-locatie in te geven (zoals bv One Drive, Google Drive of Dropbox).
Back-up frequentie: Geef hier hoe vaak het HAP automatisch een back-up moet maken.
Oude back-ups automatisch wissen: Geef hier aan of het HAP bij het afsluiten, moet controleren op oude back-ups. Zie ook hier.
Randen van de schermen: : Hier kan je aangeven of de diverse HAP-schermen een klassiek of een randloos uiterlijk hebben.
Printwijze: Geef hier in of bij een printopdracht direct geprint moet worden, of dat dat gaat via een dialoogscherm. In dat dialoogscherm kan je een beperkt aantal printerinstellingen veranderen. Bij direct printen wordt er geprint volgens de standaardprintinstellingen.
Periode overzichtschermen: Je kan hier een keuze maken welke periode getoond wordt bij de diverse overzichtschermen (financiële overzichten, voorraadoverzichten, verkoopoverzichten). Indien 'Alleen huidig jaar' wordt gekozen, is in die schermen de begindatum telkens 1 januari van het lopend jaar. Deze begindatum is in de betreffende schermen wel aan te passen.
Geluiden: Je kan hier aangeven of er een geluidsignaal klinkt bij meldingen en waarschuwingen.
Mailprogramma: Kies hier welk mailprogramma gebruikt moet worden om facturen te mailen.
Afhankelijk van de Windows-versie, en de geïnstalleerde programma's, kan er gekozen welk mailprogramma gebruikt worden om verkoopfacturen te versturen. Bij sommige programma's (bv Outlook en Thunderbird) is het mogelijk dat er direct een bijlage (bv de factuur in pdf-vorm) wordt bijgesloten.
Andere programma's (bv Outlook Express, Windows Live Mail, Windows Mail, Mail (Metro-versie)) laten het zelf niet toe dat er een mail wordt aangemaakt mét bijlage. Daarom kan er wel een mail worden aangemaakt, maar moet je de bijlage zelf handmatig toevoegen.
! Let op: hier wordt specifiek gesproken over programma's, en niet over mailaccounts. Als je bv een mailaccount een Gmail-adres gebruikt via het programma Microsoft Outlook, dan dient hier Outlook geselecteerd te worden
Loyaliteitsprogramma: Geef hier aan hoelang gespaarde punten geldig blijven, en of loyaliteitspunten op verkoopfacturen vermeld moeten worden.
Kortingspercentage voor inkopen: Vul hier het geldende kortingspercentage in voor toekomstige inkooporders.