HL-18.02 Factuuropties

Opties: Factuuropties

Factuur lay-out: Kies hier de gewenste lay-out voor de factuur door het betreffende keuzerondje ⦿ te selecteren. Klik op Voorbeelden om de mogelijkheden te bekijken. Je kunt hier alle lay-outs bekijken, dus niet alleen de lay-out die je hebt geselecteerd.

In principe zijn er 8 verschillende facturen, telkens in twee uitvoeringen. De eerste (a) bevat alleen samenvattende BTW-gegevens. De tweede (b) bevat gedetailleerdere BTW-gegevens, en voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt. Ongeacht de keuze, zal bij verkoop aan downline altijd de tweede (b) variant gebruikt worden. Bij verkoop aan “gewone” klanten zal (indien hier geselecteerd) de a-variant gebruikt worden.

Lay-outs 5a, 5b, 6a en 6b zijn ontworpen om je eigen logo in te voegen. Klik op Bladeren om het juiste afbeeldingbestand toe te voegen. Dit bestand moet een jpg, bmp of gif-bestand zijn.

Bij lay-outs 6a en 6b is het niet mogelijk om álle eigen gegevens (zie hier) te printen. Houd hier rekening mee.
Factuurnummering: Geef hier aan hoe de nummering van verkooporders en facturen er uit moet zien. De keuze kan later zonder enig probleem nog veranderd worden. De keuze is uit
1Volgnrbv 1234
2Jaar-Volgnrbv 2020-1234
3Jaar-Maand-Volgnrbv 20-06-123
4JaarVolgnrbv 20201234
5JaarMaandVolgnrbv 2006123

Door op E.v. nummer te klikken, kan je aangeven wat het eerstvolgende factuurnummer moet zijn.
Factuurfooter: Vul hier de gegevens in zoals die onderaan op de verkoopfactuur moeten verschijnen (bv ‘Betaling binnen 14 dagen onder vermelding van het ordernummer’). Hiervoor zijn 2 velden beschikbaar.
Officiële Herbalife disclaimers op factuur printen: Geef hier in welke gevallen de officiële Herbalife disclaimer (“de kleine lettertjes”) aan de factuur toegevoegd moet worden. Er kan gekozen worden voor een korte en een lange variant.
Lettertypes op de factuur. Op de factuur komen twee categorieën teksten voor: kopjes en gewone tekst. Voor beide geldt dat het lettertype afzonderlijk aangepast kan worden.
Klik op Aanpassen om lettertype en lettergrootte van de facturen aan te passen. Het kan voorkomen dat bij een bepaalde grootte de teksten niet passen binnen de beschikbare ruimte (voor elke afzonderlijke tekst is een bepaalde ruimte beschikbaar). Kies dan een kleinere lettergrootte.
Klik op Testfactuur maken (PDF) om te bekijken hoe de factuur er met de gekozen instellingen uitziet.
Klik op Standaard lettertypes terugzetten om lettertype en -grootte terug te zetten naar de standaardwaardes.standaardwaardes.
BTW-bedragen op factuur printen: Geef hier aan of BTW-bedragen op de verkoopfacturen en extra facturen geprint moeten worden. Deze mogelijkheid is alleen van toepassing als de bij factuur lay-out een a-variant is gekozen. Deze optie is met name van toepassing als je door de Belastingdienst officieel bent vrijgesteld van administratieve verplichtingen. In dat geval mogen er geen BTW-bedragen op de factuur vermeld worden.
Volumepunten op factuur printen: Geef hier aan of op de factuur het aantal volumepunten van de betreffende order nooit, alleen bij verkopen aan downline of altijd geprint moeten worden.
Productnummers op factuur printen: Geef hier aan of op de factuur de productnummers vermeld moeten worden.
Klantnummers op factuur printen: Geef hier aan of op de factuur het Herbalife-klantnummer of het HAP-klantnummer geprint moet worden. Voor het Herbalife-klantnummer geldt dat dat dan bij de klantgegevens ingevuld moet zijn.
Loyaliteitspunten op factuur printen: Geef hier aan of op de factuur de loyaliteitspunten geprint moet worden.