HL-15.3 Bewerken van extra facturen / credit-nota’s

Extra facturen: Bewerken van extra facturen / credit-nota's

Kies vanuit het hoofdmenu achtereenvolgens Extra Facturen en Openstaande facturen bewerken.

HL-15-3-scherm1

1Zonodig kan je hier de bedragen nog aanpassen.
2Klik hier om in geval van een credit-nota artikelen op te boeken in de voorraad. Het volgende scherm verschijnt:


Klik op ”Checkmark” om de aangegeven artikelen weer in de voorraad op te nemen.
! Dit scherm is bedoeld om artikelen terug te boeken in je eigen voorraad. Aangebroken artikelen die retour Herbalife gaan, moeten hier niet geboekt worden. Daarvoor geldt dat zodra je van Herbalife nieuwe artikelen hebt ontvangen, deze m.b.v. een voorraadboeking opgeboekt kunnen worden.
3Door hier op te klikken wordt de factuur als pdf-bestand geplaatst in een map naar keuze.
4Indien een geschikt mailprogramma geïnstalleerd is (zie ook hier), is deze knop zichtbaar. Door hier op te klikken wordt een mailtje aangemaakt met als bijlage de factuur in pdf-formaat
5De factuur kan geprint worden.
6Een adreslabel kan geprint worden. Zie hier voor extra informatie hierover.
7Geef indien van toepassing aan dat er betaald is. Het volgende scherm verschijnt dan:


Hierin zijn drie gedeeltes opgenomen:
• Volledige betaling. Indien dit het geval is, geef aan of er per bank of cash betaald is. Klik op de bijbehorende ”Checkmark” om de betaling te bevestigen.
• Gedeeltelijke/gesplitste betaling. Indien een factuur gedeeltelijk wordt betaald, kan je deze optie gebruiken. Ook wanneer de betaling zowel per bank als cash wordt gedaan, kan je hier gebruik van maken. Vul het nú ontvangen bedrag in, en klik op de bijbehorende ”Checkmark” om de betaling te bevestigen.
• Terugdraaien van betaling. Indien de factuur (gedeeltelijk) is betaald, kan de betalingsboeking worden teruggedraaid. Dat kan alleen voor het volledige bedrag wat al ontvangen was. Klik op de bijbehorende ”Checkmark” om de terugbetaling te bevestigen.
Indien bij de opties is aangegeven dat er meerdere bankrekeningen in gebruik zijn, kan de van toepassing zijnde rekening geselecteerd worden.
8Geef hier eigen notities in
9Geef hier toevoegingen aan de factuur in.

Sluit het hoofdscherm door op ”Checkmark” te klikken.

Indien de valuta niet gelijk zijn (bv. extra facturen en facturering in dollars, betaling in euro’s), wordt na iedere verandering van het betaalde bedrag gevraagd of de betaling afgerond is of niet. Antwoord hier op door op Ja of Nee te klikken.