HL-11.05 Journaalboekingen bekijken

Financiën: Journaalboekingen bekijken

Kies vanuit het hoofdmenu achtereenvolgens Financiën en Journaalboekingen bekijken. In dit scherm worden alle journaalboekingen getoond voor de aangegeven/gekozen periode. Dit is een overzicht wat vooral bedoeld is voor gebruik door boekhouders, o.a. ten behoeve van het opstellen en controle van BTW-overzichten en jaaroverzichten.

De volgorde van de getoonde boekingen is aflopend (de laatste staat bovenaan). Deze volgorde is aan te passen door op Boeknr, Datum, Rek-nr, Rekeningnaam, Debet, Credit of Notities te klikken.

D.m.v. de dropdownlijst ”Dropdown” kan er geselecteerd worden welke rekening getoond wordt. Indien het overzicht wordt geprint, wordt deze selectie aangehouden.

Klik op ”Excel” om het overzicht naar een Excel-bestand uit te voeren. Hierbij komt er een keuze of de huidige selectie of alle boekingen van het gekozen jaar naar Excel uitgevoerd moeten worden.
Bij de huidige selectie komen alle boekingen in 1 workbook van het Excel-bestand terecht.
Wanneer alle boekingen van een bepaald jaar naar Excel uitgevoerd worden, wordt elke journaalpost in een apart workbook van het Excel-bestand gezet. Het opbouwen van dit bestand kost wel even wat tijd.